Северин Красимиров остава за постоянно в ареста

12:05, 19 окт 18 25 2092 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Северин Красимиров, обвинен за изнасилване и за убийство по особено мъчителен начин и с особена жестокост на 30-годишната Виктория Маринова, остава за постоянно в ареста. Това определи Окръжният съд в Русе, след като прокуратурата поиска най-тежката мярка за неотклонение.

Определението на съда може да се обжалва в тридневен срок пред Великотърновския апелативен съд.

В началото на заседанието служебният адвокат на Северин Иван Дойнов поиска делото да се гледа при закрити врата, но съдът реши, че искането е неоснователно.

Окръжният прокурор на Русе Георги Георгиев и прокурор Кремена Колицова заявиха, че са налице всички предпоставки за взимане на най-тежката мярка за неотклонение на обвиняемия.

Северин заяви, че е правилно, че прокуратурата иска да бъде задържан.

Прокурор Колицова обясни, че от данните по делото може да се направи обосновано предположения, че Красимиров е извършил на престъпленията, в които е обвинен. За това сочели и част от неговите показания. Както и че има опасност той да се укрие.

Красимиров е потвърдил, че е бил на мястото на престъплението и че е нанесъл удари по лицето и главата на пострадалата, както и че е заровил телефона й, съобщу БТА.

По данни на свидетели, Северин заявил пред тях, че е изнасилил и ударил някакво момиче.

Служебният защитник Дойнов обясни пред съда, че Красимиров има основателни притеснения за собствения си живот, затова е добре той да бъде задържан за постоянно в ареста.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама