Искат оставката на Валери Симеонов, нарекъл протестиращите майки "кресливи жени с уж болни деца"

12:32, 19 окт 18 / Политика 25 1964 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Валери Симеонов не може да остане и една минута повече на поста си", заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова.

От левицата призоваха за незабавната оставка на Симеонов заради неговото изказване по повод майките на деца с увреждания, които от месеци организират протести и настояват за реформа в социалния сектор.

„Проблемите на хората с увреждания са част от големия и системен проблем на здравеопазването. Точно днес, след няколко месеца мъки и лъжи, както и използване на майките на деца с увреждания, доживяхме да чуем от отговорния за демографската политика вицепремиер Валери Симеонов, че става дума „шепа кресливи жени“ с „уж болни“ деца. Това е абсурдно“, смята Нинова, цитирана от БГНЕС.

Тя призова премиера Борисов да заяви дали това е мнението на цялото правителство, както и дали това ще бъде политиката му спрямо хората с увреждания в България.

Призив за поемане на лична отговорност от страна на вицепремиера Симеонов отправиха и представители на майките от инициативата „Системата ни убива“, които днес присъстваха в пленарна зала и от балкона наблюдаваха дебатите по вота на недоверие към правителството заради политиката му в сектор „здравеопазване“.

“Кресливи жени с уж болни деца”. Това са майките на деца с увреждания, които протестират пред парламента според вицепремиера Валери Симеонов. Спорното му изказване е направено след заседанието на Съвета за тристранно сътрудничество във вторник за телевизия СКАТ. То придоби гласност, след като беше разпространено от предаването "Господари на ефира".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама