Как да се грижим за косата си през студените месеци

16:00, 21 окт 18 25 2016 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Промените в температурите при смяна на сезоните оказват своето влияние върху нашата кожа и скалп. Ето някои основни принципи, на които трябва да обърнем внимание в грижата за косата с настъпващата есен:

Косопадът

Пикът на загубата на коса е именно тогава, когато падат и листата на дърветата. Трудно можем да спрем този естествено процес, но е добре да направим необходимото за косата си - повече подхранващи маски и прием на необходимите за здравето й вещества под формата на хранителни добавки.

Сушенето

Третирането на косата с уреди за термична обработка е най-голямата грешка, която допускаме прекалено често. Разбира се, понякога ситуацията налага да сме с перфектна прическа или да се подсушим набързо. Но, когато е възможно, трябва да оставяме косата да изсъхне сама.

Можем да й помогнем, като попием водата, но не с хавлиена кърпа, която я уврежда и накъсва, а с парче памучен плат. Някоя стара тениска, която вече не носим, ще ни свърши страхотна работа.

Миенето

Вероятно сме чели и слушали, че косата не бива да се мие всеки ден. Е, това е истината. Ежедневното измиване отмива естествените масла и я уврежда. Два-три пъти в седмицата е напълно достатъчно.

Влагата

Когато въздухът навън е влажен, косата ни трудно стои във вида, в който искаме. Ако сме къдравелки, драмата не е голяма, дори ефектът ще е още по-силен. Но правата и чуплива коса понякога може да не изглежда добре при тези условия.

За да намалим ефекта на влажния въздух, трябва да пригладим крайчетата на косата със серум или друг продукт без отмиване. А късите коси, които тепърва ще растат, но ни развалят визията, можем да ги направим покорни с четка за зъби, напръскана със стилизиращ продукт.

Хидратирането

За да не бъде косата ни суха, се нуждаем от достатъчно хидратиране не само отвън чрез различни продукти, но и отвътре. Това е още един страхотен плюс на пиенето на достатъчно вода - изглеждаме по-красиви.

Сресването

Не казваме, че е по-добре да си ходим рошави. Но и определено не трябва да прекаляваме с употребата на четката и гребена, защото те също накъсват косата, а и я наелектризират. Хитър трик е и да сложим съвсем малко количество серум или балсам без отмиване на гребена или четката, за да загладим косата с едно движение.

Шапката

Можем да я мислим за най-големия враг на красивата коса през зимата, но не е точно така. Е да, може да ни поразвали прическата, но пък ще ни предпази от ниските температури, които влияят зле на косъма и скалпа, пише Daily Mail.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама