Елена Йончева: Всеки вот на недоверие към ГЕРБ е закъснял

11:12, 21 окт 18 / Политика 25 1436 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Всеки вот на недоверие към ГЕРБ е закъснял. Това каза говорителят на ПГ на „БСП за България“ Елена Йончева в предаването „Денят започва с Георги Любенов“ по БНТ.

„БСП е най-голямата лява и опозиционна партия. Тя е единствената , която може да свали ГЕРБ от власт. Така разбирам думите на президента за единение. Нещата са необратими. Поканете конкретни специалисти и вижте къде е България. Ние сме се сринали. Единение не означава прегръдка с ГЕРБ.“, убедена е Йончева.

Тя коментира, че всеки един българин, който е имал досег със здравеопазването, знае какво е състоянието му. Йончева обясни, че болниците дължат над 600 милиона лева, като над 200 милиона се дължат на чужди застрахователи, в резултат на което, много българи не могат да получат медицински услуги в чужбина. „Много българи чакат за трансплантации, защото държавата не се е разплатила. Погромът в здравеопазването е огромен“, коментира Йончева.

„Ние сме на първо място в ЕС по смъртност, на първо място по детска смъртност, на първо място по сърдечно-съдови заболявания и на първо място по предотвратима смъртмост - това означава, че ако има бърза и своевременна помощ, човекът може да бъде спасен. 2/3 от хората имат ограничен достъп до здравеопазването и това не е наша констатация, това е констатация даже на правителството в техните доклади“, обобщи тя.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама