Протест и подписка срещу ограждането на местността „Германка” в Созопол

11:39, 21 окт 18 25 1046 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Десетки се събраха тази сутрини около 09:00 часа, до оградата на строителен обект, блокирала достъпа до култовата местност "Германката" край Созопол.

Местни хора и рибари се опасяват, че това ще сложи край на достъпа им до уникалните фиорди. Днес те отново протестират, предаде bTV. Местните подготвят подписка до областния управител Вълчо Чолаков и кмета на Созопол Панайот Рейзи.
В заявлението изпратено до тях има два зададени въпроса: извършена ли е първична регулация с обозначаване подходите за свободен достъп на граждани до държавните имоти и ако да, дали тази информация е публично достъпна и предвижда ли се строителни действия за тази цел.

„Това е рецидив! Затова не вярваме! Това е поредният случай на безцеремонно предотвратяване на свободния достъп на граждани до държавните имоти!“, коментира организаторът на протестите Петко Горанов.

Местността “Германката” се намира близо до китния черноморски град Созопол. Високите стени на “Германката” са място за тренировки на любителите на скално и спелео (пещерно) катерене. Там често се провеждат състезания на пещерните клубове от цялата страна.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама