Арестуваха трафиканти, превозващи 19 мигранти

14:30, 22 окт 18 25 1519 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Криминалисти от ОДМВР-Хасково са задържали четирима мъже, подпомогнали чужденци да пребивават незаконно в страната. Операцията е извършена по сигнал за превоз на нелегални мигранти в района на АМ "Марица" съвместно с криминалисти от РУ-Харманли и Димитровград на 19 октомври.

В ранните часове, на магистралата в посока Пловдив, те спрели лек автомобил „Мерцедес“, шофиран от 23-годишен харманлиец, с когото пътували негов съгражданин на 22 г. и 21-годишен свиленградчанин, както и микробус „Фиат“, управляван от 22-годишен от с. Бисер, който следвал леката кола.

В товарния отсек на микробуса криминалистите открили 19 чужди граждани между 13 и 26 г., самоопределили се като афганистанци /16/ и пакистанци/3/. Дванайсетте непълнолетни момчета са предадени на Дирекция „Социално подпомагане“ – Димитровград, а останалите са настанени в СДНВЧ-Любимец.

Четиримата българи са били задържани до 24 часа в РУ-Димитровград, по случая е образувано е досъдебно производство по чл. 281 от НК, а документирането му продължава под наблюдението на прокуратурата. В хода на работата срещу двамата водачи на автомобилите са започнати и бързи производства, тъй като се е установило, че водачът на микробуса е управлявал под въздействието на тетрахидроканабинол, а шофьорът на мерцедеса – без свидетелство за правоуправление в едногодишен срок от наказването му по административен ред за същото деяние.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама