Отмениха бедственото положение в Лом

18:33, 22 окт 18 25 983 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Със заповед на кмета Пенка Пенкова днес беше отменено бедственото положение, което беше обявено на 17 октомври, заради безводието в Лом и селата Замфир, Добри дол, Сливата и Орсоя. В момента водоподаването за града и населените места от общината е напълно възстановено, предаде БНР.

Утре кметът Пенка Пенкова ще разговаря в Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) с министър Петя Аврамова и заместник-министъра Николай Нанков за търсене на трайно решение на водния проблем, който засяга близо 30 000 жители.

С финансиране в размер на 1 636 965 лв., осигурено от МРРБ, Община Лом през 2017 г. и 2018 г. изгради първия етап от нов напорен водопровод в района на Добри дол, който сега бе свързан със стария и водоподаването за Лом и селата бе възстановено. За изграждането на останалите четири етапа от новия напорен водопровод, който да замени близо 50-годишния тотално компрометиран водопровод и за да се предотвратят нови бедствени положения, са необходими още близо 5 млн. лева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама