Отхвърлиха искането на БСП за изслушване на Валери Симеонов в НС

10:00, 24 окт 18 / Политика 25 1212 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Парламентът отхвърли искане на БСП за изслушване на вицепремиера Валери Симеонов относно изказването му по отношение на протестиращите майки на деца с увреждания.

Валери Жаблянов от левицата заяви, че в Конституцията е записано, че семейството и децата са под закрила на държавата, а в редица международни документи майчинството е провъзгласено за основна ценност.

"Независимо от контекста на изказването, подредбата на думите и запетайките, цялото българско общество остана с горчивото впечатление, че Симеонов намери необходимо от поста, който заема, да квалифицира майчинството като инструмент за изнудване на държавата", заяви Жаблянов, цитиран от БТА. "Скандалът е нечуван и настояваме Симеонов да пристигне в залата и да даде обяснение", допълни той.

Борис Ячев от "Обединените патриоти" направи обратно предложение с мотива, че в петък ще бъдат разгледани два социални законопроекта, които ще решат проблемите на хората с увреждания.

Йордан Цонев от ДПС също заяви, че не желае изслушване на вицепремиера в парламента. "Когато законодателната власт прави искане за изслушване на човек от изпълнителната власт, това става в ситуации с кризи в политики, но когато става въпрос за липса на морал и цинизъм на един човек, няма какво този човек да бъде слушан тука", подчерта Цонев.

"Групата на ДПС е категорично против този човек да идва тук и да ни каже какво е искал да каже", посочи депутатът. "Това, което искал да каже, е срам и позор за цялата страна", коментира Цонев. "Ако приемете това изслушване, ДПС няма да остане в залата и няма да унижаваме избирателите си да слушаме един циник", каза още той.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама