По случай Деня на будителите, спектакълът "Кралят Елен" гостува във Варна

13:00, 27 окт 18 / Култура 25 1691 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

На 1 ноември, в Деня на будителите, спектакълът „Кралят Елен” гостува на Фестивален и конгресен център – Варна. Най-награждаваният театрален спектакъл на Театър Азарян е специален комплимент към варненци от екипа на НДК и Театър Азарян и е част от серията културни събития, които се обменят между двете културни институции – НДК и Фестивален и конгресен център – Варна. Представлението във Варна е в зала 1 от 19:00 часа.

„Кралят Елен” е сред най-завладяващите софийски спектакли, който за една година от съществуването си на сцената на Театър Азарян успя да спечели много награди, да получи престижни номинации и да участва в редица театрални събития от културния живот на София и страната. На 1 ноември младите актьори под вещата режисува на Анастасия Събева ще имат своята вълнуваща среща и с варненската публика.

Спектакълът е подходящ за всички възрасти, но е особено привлекателен за приятно семейно изживяване в един от най-одухотворените български празници- Деня на будителите.

В „Кралят Елен” класическата приказка от XVII век е показана изцяло от гледната точка на една пътуваща трупа. Артистите отварят своите куфари, обособяват своята сцена и всичко започва като поредната среща на актьорите с публика. Историята ни отвежда в приказната страна Серендипо, където се преплитат любов, лъжи и завист, жажда за власт, коварство и магии. Всичко това е пресъздадено от талантливи млади актьори, които пеят, танцуват и играят - Августина-Калина Петкова, Борис Кашев, Боян Арсов, Веселин Петров, Елена Нацариду/ Елена Иванова, Ненчо Костов Весела Петрова/Калина Георгиева и Стелиан Радев.

Билети за спектакъла се продават на касите на Фестивален комплекс- Варна, Театър Българан и онлайн на сайта на ФКЦ, а следващото представление на „Кралян елен” в София е на 30 ноември. Билетите вече са в продажба на касите на НДК и онлайн на tickets. ndk.bg

„Развитието на партньорството между НДК и ФКЦ е част от стратегията ни за привличане на все повече традиционна и нова млада публика- софианци и гости на столицата. За НДК е важно да приобщава повече хора към своите културни пространства и проекти, а една от съществените стъпки в тази посока е надграждането на нашата собствена онлайн система за продажба на билети, която в момента с радва на над 25 000 потребители. Сигурни сме, че тя ще се превърне във водеща билетна система, когато става дума за културни продукти”, отбелязва Борислав Велков, председател на Съвета на директорите на НДК.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама