Драго Драганов става водещ в ново предаване

14:20, 25 окт 18 / Любопитно 25 1256 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Всеки последен понеделник от месеца Драго Драганов ще влиза в ролята на изпитващ в новото състезание по БНТ „Клуб История.BG“. Първото шоу ще бъде излъчено на 29 октомври от 21 часа.

Според регламента за победа ще се борят два отбора от ученици в последните гимназиални класове. Надпреварата ще е в пет кръга, като освен въпроси за дати, имена и събития, те ще трябва да анализират и достигнат до верния отговор и по откъс от филм, картина или дори песен. Още този понеделник едни срещу други ще застанат отличниците от НГДЕК „Константин Кирил-Философ“ и 31 СУЧЕМ „Иван Вазов“, а жури ще бъдат проф. д-р Веселин Янчев от СУ „Св. Климент Охридски“ и младият докторант Боян Жеков, който е преподавател в 132 СУ „Ваня Войнова“.

Състезанието e естествено продължение на предаването „История.BG“, което вече шест години дискутира значимите исторически събития в телевизионния ефир, а основен герои е активната публика от студенти и ученици. Това мотивира екипа на предаването да създаде специален формат, изцяло насочен към подрастващите.

Автор и продуцент на формата „Клуб История.BG“ е Анна Яковлева, режисьори са Дамян Серкеджиев и Дамян Петров.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама