Вълчев отговори на ВМРО: Не виждам джендър идеология в учебниците

18:55, 25 окт 18 / Култура и наука 25 1025 Topnovini
1

Целта на предложената комисията да направи преглед на всички текстове на учебниците, но има текстове, които не са написани по най-добрия начин, необходим е по-широк кръг от специалисти. Това каза министърът на образованието Красимир Вълчев пред bTV по повод внесено питане от четирима депутати от ВМРО в ПГ "Обединени патриоти".

"Аз лично не виждам никаква джендър идеология в учебниците. Ако имаше такава бих направил предложени да се промени", каза той.

"През последните години се подобрява качеството, разнообразието на учебници увеличава риска да се допуснат грешки. Една от целите на новите програми е да имаме всички мнения и компетентности, необходими на човек. Комисията ще прегледа всички учебници", добави Вълчев.

"Осигурени са средства за увеличение на заплатите на учителите, които бяха обещани в началото на мандата. От 1 януари и най-младия учител ще получава 920 лева, средната брутна заплата ще бъде 1300 лева. Това, което за първи път ще има е, че средната учителска заплата, ще е повисока от средната", каза още министърът.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани