Борисов: Поетите ангажименти към хората с увреждания ги изпълняваме в срок

14:15, 26 окт 18 / Политика 25 2076 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Парламентът прие първия закон за хората с увреждания, върви и вторият. Видяхте и бюджета - там има 150 млн. лева повече. Това, което сме поели като ангажимент, го изпълняваме в срок", коментира премиерът Бойко Борисов на учебния полигон "Ново село" край Сливен, където наблюдава демонстрации на военното учение "Тракийския меч 2018".

"Между първо и второ четене ще има промени и социалният министър ще отговаря по тази тема. Ние, миналата седмица, когато го нямаше този скандал, искахме отговорността да бъде на по-високо ниво, да се върши работа", каза още премиерът.

По повод протестите, които продължават с искане за оставката на вицепремиера Валери Симеонов, Борисов коментира: "Аз в рамките на демокрацията не мога да кажа на никой да не протестира. Това, което е поето като анжгажимент от страна на правителството и парламента, е изпълнено. И това е в пъти повече, отколокото по време на управлението на БСП. Това мога да кажа на тези хора".

За учението "Тракийски меч 2018" премиерът заяви, че за първи път в него участват САЩ и всичките девет балкански държави. Демонстрацията се проведе на учебен полигон „Ново село“ и беше наблюдавана от командирите на Силите за специални операции, военните аташета на държавите-участнички и посланици.

"България води една действително балансирана политика - на мир, на сътрудничество. Пази Боже от терористични нападения и актове. Подготвя се промяна в закона, така че силите да имат единно командване, да увеличим щата - така и така се дават толкова пари за въоръжаване и заплата, да им вземем допълнителна техника, министърът ще направи списък", добави Борисов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама