Кражба остави Бургас без част от системата за управление на риска от наводнения

15:45, 26 окт 18 25 1720 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Двама мъже са откраднали две от специализираните мониторингови станции, част от информационната система за превенция, мониторинг и ранно оповестяване на риска от наводнения в Бургас. Тя е собственост на местната община и бе монтирана преди три години.

От общинския пресцентър съобщиха, че на 24 октомври един час след полунощ е изчезнал сигналът на едната мониторингова станция, а към 2.30 часа и този от втората. И двете станции за видеонаблюдение са със специални сензори и датчици и са разположени на булеварда "Тодор Александров" до езерото Вая с цел замерване нивото на водата във водния басейн. Те са свалени професионално заедно с таблата и без да бъдат прерязвани кабелите им.

Вчера служители на общинската дирекция "Управление при кризи, обществен ред и сигурност" забелязали, че станциите не излъчват и подават сигнал до Първо Районно управление "Полиция"-Бургас. От записите на камери в Центъра за градско видеонаблюдение ясно се виждат двама души, които оставят откраднатото в храстите, отправят се към спирката на улица "Индустриална", викат такси, с което се връщат да натоварят мониторинговите станции, оставени край езерото, информираха от общината.

Проследен е пътя на таксиметровия автомобил, което оставя двамата извършители до блок 43 в комплекса "Изгрев".

В рамките на няколко часа разследващите установяват регистрациония номер на таксито, самоличността на шофьора и адресите на двамата посегатели. Откраднатите мониторингови станции са открити в дома на единия от тях в блок 70 в същия жилищен комплекс. 

И двамата са задържани и в момента се разпитват в полицейския участък, съобщиха от Областната дирекция на МВР-бургас. Единият извършител е на 25 години, а другият - на 40 години. До момента е установено, че целта им е била продажба с цел печалба, за която вече са имали клиент.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама