Руско-американска сонда ще търси живот на Венера

10:11, 27 окт 18 / Любопитно 25 1092 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Руско-американската сонда ще търси евентуален живот на Венера в рамките на мисията „Венера-Д“. Прозорецът за стартиране на мисията е от 2026-а година до 2031-а година, се казва в статия, публикувана в научното издание "Вестник на НПО "Лавочкин".

"Възможно ли е понастоящем да съществува живот на Венера? Облачният слой на Венера е на височина 50-70 километра и е съставен от капки сярна киселина с концентрация 75-85 процента, а останалите 15-25 процента са вода. Температурата и налягането в ниския облачен слой се отличават незначително от условията на земната повърхност", се казва в статията.

Спускателните апарати "Венера" ​​откриха в облачния слой на тази планета всички елементи, необходими за образуването на клетки.
Проучването на Венера е изключително интересно и важно за разбирането защо нейната еволюция се е променила по друг начин от еволюцията на Земята , където има вода и магнитно поле, което защитава нашата планета от директните потоци на слънчевия вятър и преди всичко има разнообразен живот, отбелязват учените от мисията.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама