Евгения и Николай Баневи са убедени, че са обвинени несправедливо

14:43, 28 окт 18 25 1483 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Евгения и Николай Баневи не са се крили. Семейството с трите си деца съвсем легално е било на път за София, тъй като малките са във ваканция и са искали да я прекарат в България. Това се посочва в позиция на семейството, разпространена до медиите, във връзка с начина, по който е бил отразен арестът им.
„Семейството не притежава имение в Ница. От есента е наета къща с цел трите по-малки деца да започнат да учат във Франция“, се посочва в съобщението.

От пресцентъра на семейство Баневи задават въпроса „защо е било необходимо зрелищно да ги арестуват във Франция, след като само след два часа това е можело да стане в София? Самолетните билети го доказват”.
След ареста им, децата – най-голямата на 13 години, а двамата близнаци на 9-годишна възраст, остават безпризорни на летището почти без пари. „Защо е било нужно такова жестоко отношение към децата? Те са вече три дни без надзор в къщата, където са успяли да се върнат“, се пита в позицията.

От нея става ясно още, че възражения по обвиненията на Специализираната прокуратура ще бъдат внесени от адвокатите на семейството.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама