Карлес Пучдемон създаде нова политическа партия

16:52, 28 окт 18 / Свят 25 1105 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Бившият началник на Каталуния Карлес Пучдемон официално обяви създаването на нова партия с надежда да остане фактор в сепаратисткото движение, макар да се намира извън Испания, където би бил арестуван по обвинения в предизвикване на размирици.

Той се включи във вчерашния учредителен конгрес на "Национален призив за републиката" в североизточния испански град Манреса чрез видеовръзка.

По време на видеопредаването си Пучдемон е бил наблюдаван от около 5 000 души, сред които настоящият ръководител на регионалното правителство и съюзник на Пучдемон - Ким Тор.

Нова политическа партия, „Национален призив за републиката“, беше представена от Карлес Пучдемон на 17 юли. Неговите членове се стремят да реализират резултатите от референдума за отделянето на Каталуния от Испания на 1 октомври 2017-а година и създаването на независима държава с републиканска форма на управление.

След референдума за изтеглянето на Каталуния от Испания и обявяването на независимост от парламента на региона, Пучдемон избяга от Испания в Белгия. Той е обвинен в предизвикване на размирици и присвояване на държавни средства.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама