Жителите на квартал "Толева махала" затворха път

09:40, 30 окт 18 25 1215 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Жителите на квартал "Толева махала" протестират за втори път тази година. Те смятат да затворят пътя към и от столицата. Според тях в сегашния си вид той е опасен за здравето и за живота им. По него минава тежък трафик. Години наред местните чакат нов, адекватен път, но такъв още няма. 

Участъкът, който свързва София и Божурище се нарича булевард "Европа". По думи на протестиращите след първия протест това лято не е имало ефект. Кметът на район "Връбница" Младен Младенов заяви пред Нова телевизия, че от тогава са проведени три срещи, но към момента не е взето решение кой път да бъде използван. 

Кметът на Божурище Георги Димов беше категоричен, че е необходимо да бъдат отпуснати дотатъчно средства. Според него този път ще привлече повече инвеститори в зоната. Изпълнителният директор на Национална кампания Индустриални зони заяви, че миналата година е бил подаден проект, в който да бъдат отпуснати 19 000 лв. от държавата, за външна пътна връзка. В момента проектът е в Министерство на финансите, а след това ще подлежи на решение от Министерския съвет. Според нея проблемът не е в отпускането на средства, а в избиране на пътния участък. 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама