Австрия възнамерява да се оттегли от Споразумението за миграция

12:40, 31 окт 18 / Свят 25 737 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Австрийското правителство изготвя указ за отказ от участие в "Световното споразумение за миграция" на ООН, предаде БГНЕС.

Указът вероятно ще бъде приет на правителствено заседание днес. На 10 октомври австрийският канцлер Себастиан Курц заяви, че правителството критикува много точки от това споразумение. Той обеща, че ще направи всичко възможно да запази австрийския суверенитет и да гарантира независимите решения на страната по въпроса за миграцията. По-рано тази година Унгария също заяви, че се оттегля от споразумението.

Световното споразумение за безопасна, регулярна и регулирана миграция беше договорено през юли от всички държави-членки на ООН, с изключение на САЩ.

Документът разглежда въпроси като минимизиране на отрицателните фактори на миграционните процеси, защита и интеграция на мигрантите, както и увеличаване на редовните мигрантски маршрути.

Споразумението не е правно обвързващо. Пактът ще бъде подписан след междуправителствената конференция, която ще се проведе на 10 и 11 декември 2018 г. в Маракеш.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама