12 жертви на лошото време в Италия, Франция заплашена от наводнения

14:05, 31 окт 18 / Свят 25 1225 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

12 души загинаха в Италия заради лошото време, обхванало целия полуостров от няколко дни, съобщи агенция АНСА, цитирана от ТАСС и БТА. 

Поройни дъждове, съпроводени със силен вятър, връхлетяха Апенините в понеделник, не спряха и във вторник. Най-силно пострада крайбрежието в област Лигурия, местните курорти и пристанища. Десетки хиляди жители на област Венето останаха без ток, напомня агенцията.

Предпоследно - оранжево ниво на тревога е обявено в пет югоизточни департамента на Франция заради силните дъждове в региона и повишената опасност от наводнения. Това се казва в разпространена сводка на френската национална служба "Метео-Франс".

Става дума за департаментите Вар, Аверон, Лозер, Гар и Еро. Синоптиците предсказват днес в Югоизточна Франция 100 до 150 мм валежи, а в планинските райони - до 200 мм, което се очаква съществено да повиши нивото на водата в реките. Метеоролозите съветват хората от застрашените департаменти да бъдат крайно внимателни и да следят предупрежденията на местните власти. 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама