Взривилият се във Федералната служба в Русия е 17-годишен ученик

16:15, 31 окт 18 / Свят 25 1128 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Руските спецслужби са установили самоличността на взривилия се тази сутрин мъж в областното управление на руското контраразузнаване в Архангелск. Той е 17-годишен ученик, вероятно привърженик на крайнолеви анархистични идеи.

Заведено е следствено дело за тероризъм.

Камерите във фоайето на архангелското областно управление на Федералната служба за сигурност са запечатали образа на извършителя - 17-годишен ученик от местен техникум. Рано сутринта той влиза с раница, вади нещо от нея, избухва взрив.

Според руски медии извършителят е Михаил Жлобицкий. В социалните мрежи беше разпространена ученическата му карта. Предполага се, че в интернет младежът е имал профил под името на Валерян Панов.

10-15 минути преди взрива Панов съобщава в интернет група на крайнолеви радикали и анархисти, че ще се взриви в сградата на контраразузнаването в Архангелск. Той обвинява Федералната служба за сигурност, че извършва политически арести и изтезания.

Следствието обяви, че проучва всички контакти на извършителя, включително възможното му членство в забранени организации. Ако политическите мотиви за престъплението се потвърдят, това ще е първият случай на вътрешнополитически тероризъм в Русия от десетилетия насам.

 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама