Район „Възраждане“-СО отбеляза Деня на народните будители

17:23, 31 окт 18 25 962 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Във всички училища на територията на район "Възраждане"-СО днес бяха проведени инициативи, посветени на Деня на народните будители, в които учениците показаха своите знания, преклонение и почит към всички велики българи работили за запазване на българската духовност, ценности и традиции. 

Кметът на район „Възраждане“-СО Савина Савова отправи своето приветсвие към  всички, посветили живота си на просвещението и културата днес, на тези които с възрожденски плам съхраняват националната идентичност, възпитават младото поколение – бъдещето на българския народ – всички учители, творци, научни работници, читалищни деятели, на всички, посветили живота си на българската духовност:

„В навечерието сме на светълия български празник – 1 ноември, Денят на народните будители. На този ден отдаваме дължимото уважение, почит и признателност към всички велики българи, към всички духовници и книжовници, които през вековете са работили за запазване на българската духовност, народната памет и история, българските ценности и традиции. Затова и днес сме призвани да следваме техните завети и идеали  - да обичаме България, да пазим свободата й да правим добро.

С този празник обръщаме поглед към миналото, защото то е отправна точка към нашето настояще и бъдеще. На този ден празнуваме изконния стремеж към усъвършенстване чрез постиженията на науката и културата, порива да даваш от себе си в полза на другите и любовта към просвещението и познанието.

Като кмет на район „Възраждане“, който е неразделна част от нашата столица, на нас ни е завещано съхраняването на Божията премъдрост, толерантност и български ценности. Името на нашия район още повече ме задължава  да работя за съхраняването и предаването на историята и традициите ни и да пазя и предавам заветите на нашите будители. Тези ценности са във фокуса на политиките на българското правителство, на управлението на Столична община и на нашия район – „Възраждане“.

Нека е честит празника на народните будители, на тези които нашата история помни и на тези, които са посветили живота си на просвещението и културата днес, на тези които и днес с възрожденски плам съхраняват националната идентичност, възпитават младото поколение – бъдещето на българския народ – на вас скъпи учители, творци, научни работници, читалищни деятели, на всички, посветили живота си на българската духовност. Благодарение на вас нашите деца получават най-важните уроци по родолюбие, познали миналото те ще бъдат уверени в просперитета на България, ще бъдат
достойни личности и граждани на България, Европа и света.

Честит празник на всички!

Честит Ден на народните будители!“

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама