Иззеха културно-исторически ценности във Враца и Плевен

13:10, 01 ное 18 25 1430 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Множество културно-исторически ценности са иззети от апартамент във Враца при акция вчера. Жилището е собственост и е обитавано от 44-годишен мъж.

Полицията е иззела фибули, обеци, връхчета от копия, монети, пръстен, метална гривна и множество други предмети с културно-историческа стойност. 

Образувано е досъдебно производство. 

Задържаха 33-годишен мъж в Плевен, продавал антични монети в интернет.

В рамките на оперативните действия е установено жилището му в Червен бряг, а при извършеното претърсване на адреса са открити множество археологически предмети, както и полиетиленов плик с наркотик.

Последвали процесуално-следствени действия и в друг имот в града, собственост на 57-годишен мъж, който в обособено ателие е реставрирал незаконно придобити археологически и културни ценности. В хода им криминалистите претърсили стая, пригодена за котелно, и таванско помещение, откъдето иззели общо 84 предмета - монети, накити, старинни предмети от бита, антична керамика и каменни сечива от праисторията, неидентифицирани и регистрирани по съответния ред.

По случая са образувани три досъдебни производства, а работата по документирането му продължава под ръководството на Окръжна прокуратура - Плевен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама