Невролози от цялата страна се срещат в Шумен

11:30, 02 ное 18 25 764 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Годишна среща на невролозите в България ще се проведе в Шумен под мотото „От световната наука до личния опит“. Научно-практическият форум ще се проведе от 2 до 4 ноември в хотел "Шумен". Той е организиран от Дружеството на невролозите от Шуменска област със съществената подкрепа на „МБАЛ – Шумен“ и под егидата на Българско дружество по неврология. 

Утре от 9.00 до 14.00 ч. ще се проведе национална работна среща „Лечението на острия мозъчен инфаркт с тромболиза – предизвикателство или ежедневна практика. Въпроси и отговори.” Ще вземат участие ръководители на клиники и отделения от водещи болници– „Св.„Анна“, „Пирогов“ и „Софиямед“, както и невролози от много болници в страната.

Лектори ще бъдат изтъкнати преподаватели от неврологична общност – акад. проф. Иван Миланов, Председател на българското дружество по неврология, акад. проф. Лъчезар Трайков от Болница „Александровска“, проф. Капрелян от Болница „Св. Марина“ Варна, проф. Цветанов от Университетската болница в Плевен и други. Практическите  аспекти в лечението на неврологичните заболявания ще бъдат представени в две специални сесии.  Паралелно с научните и практическите прояви ще се проведе и сесия за неврологични медицински сестри, където ще се дискутират специфични проблеми при грижите за неврологично болни.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама