Книгите- най- добрият дар за Деня на народните будители

11:25, 02 ное 18 25 1022 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

По повод Деня на народните будители народният предствител Евгения Алексиева, кметът на район „Възраждане“ Савина Савова и общинският съвeтник Борислав Борисов посетиха 18 СУ „Уилям Гладстон“ и дариха книги -  българска  и чуждоезикова литература за библиотеката на училището. Ранното чуждоезиково обучение е приоритет на училището, изучаването на първи чужд език започва от първи клас,  а родителите имат избор от 6 езика – английски, немски, френски, руски, японски и корейски. Учениците, които започват обучението си след 7 клас, имат възможност да избират от 7 чуждоезикови профила от източни и западни езици - английски, немски, френски, японски, арабски, китайски и корейски.

Гостите бяха посрещнати от директора на училището Величка Стойчева, която благодари за ценното дарение и представи екипа си и високите постижения на учениците, както и подобрената материално-техническа база, като подчерта, че това се дължи на съвместните усилия  и грижи от МОН, Столична община и кмета на София Йорданка Фандъкова, кмета на район „Възраждане“ Савина Савова и екипа й. Със заслужена професионална гордост Величка Стойчева подчерта, че 18 СУ „Уилям Гладстон“ е на първо място в страната по дигитализация на учебния процес.

Евгения Алексиева благодари на домакините за възможността да се запознае с високо квалифицирания професионален екип на училището и да проведе една полезна дискусия за предизвикателствата, пред които е изправено българското образование в началото на 21 век.

Гостите поздравиха  директорката и преподавателите, които с делата си доказват, че са достойни съвременни будители.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама