Неизвестни потрошиха част от културни институции в Ловеч

13:00, 02 ное 18 / Крими 25 590 Topnovini
1

Неизвестни са потрошили витрините на информационните табла на културните институти в Ловеч, намиращи се на ул. "Търговска" в центъра срещу театъра, съобщават от общинската администрация. Актът е израз на грубо, вандалско незачитане на културата, и то точно по 1 ноември - Денят на будителите, посочват от община Ловеч.

Оттам добавиха, че има поражения и по таблата на изложбата, подредена пред общинската администрация, посветена на 100 години от края на Първата световна война.

От Община Ловеч призовават гражданите да опазват околната среда и активно да съдействат за прекратяване на тези безобразия.

"Чудесно е, че гражданите са критични към всеки пропуск или грешка на общината и документират това със снимки в социалните мрежи. Но можем да бъдем също толкова критични и към онези, които рушат или загрозяват градската среда. Ако социалните мрежи "не виждат" тези хулигани, това означава подкрепа за тях. Покажете ги! Тогава ползата ще бъде много по-голяма за всички нас като общност", е коментирала кметът на община Ловеч Корнелия Маринова, цитирана от пресцентъра на администрацията й.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.