Джанет Джексън получи приза "Глобална икона"

08:45, 05 ное 18 / Любопитно 25 973 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В Билбао бяха връчени Европейските музикални награди на MTV за 2018 г. Призът за най-добър изпълнител грабна Камила Кабейо, която получи и най-много номинации преди церемонията - шест. 

21-годишната певица с кубински произход  спечели и в категорията за най-добра песен и най-добро видео за дуета й с Йънг Тъг "Хавана" - хитът, оглавил класацията по продажби в Съединените щати през януари.

По време на Европейските музикални награди на MTV Дуа Липа взе статуетката за най-добър поп изпълнител, а за дебют беше отличена Карди Би.

Ники Минаж спечели в категорията за най-добър хип-хоп изпълнител и най-добра визия.

Шон Мендез пък беше награден за изпълненията си на живо.

А Джанет Джексън беше удостоена с приза "Глобална икона" - почетната награда на MTV. 

„Приемам тази награда с дълбока благодарност! Да те нарекат "икона" е огромна чест, която обаче носи със себе си и огромна отговорност... Аз съм една от тези жени - жени, които са били малтретирани, уплашени и които са живели в страх! Аз заставам до вас!  Говорете! Този дух пресича гранции, признава достойнството на всеки човек и утвърждава красотата на всички видове вяра“, каза Джанет Джексън по време на речта си, произнесена в духа на международната кампания #MeTooи насочена към жертвите на сексуален тормоз.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама