Близките на блъснати от пиян шофьор деца се вдигат на протест

10:30, 05 ное 18 25 6345 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Протест с искане за справедливо наказание организират в Търговище близките на двама тинейджъри, блъснати от пиян шофьор в града. Хората се опасяват, че виновникът – брат на бившият шеф на местната полиция, ще се измъкне и случаят ще бъде потулен.

Инцидентът стана на 2-ри ноември. Автомобил удря мотор, на който се возят 18-годишно момиче и 16-годишно момче. Младежите са сериозно пострадали, като момичето е с множество фрактури в болница и й предстоят операции. Шофьорът бяга и е открит няколко часа по-късно, когато пробата му вече е 0,71 промила. Пуснат е от ареста само 15 часа по-късно.

„Той е вечно пиян, вечно дрогиран, постоянно прави такива нарушения и никога не е наказван, защото брат му беше шеф на полицията. Страх ни е да не се покрият неща, свързани със следствието”, обясни бащата на момчето пред bTV.

Майката на пострадалия беше категорична: „Нашите искания са най-вече за справедливост, искаме прокуратурата, съдът и полицията да си свършат работата както трябва. Пред закона всички сме равни, трябва да се избяга от това кой какъв на кого е”.

Чичото на момчето допълни, че се наложило да вдигне скандал на дошлите на мястото на катастрофата униформени, за да се стигне въобще до задържането. Приятел на момичето към посочи, че след това видял шофьора спокойно да се разхожда пред районното без белезници.

От полицията в Търговище коментираха, че служителите на реда са си свършили работата.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама