Дебютант грабна голямата награда на филмовия фестивал So Independent

13:20, 05 ное 18 / Култура 25 1297 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Голямата награда в деветото издание на филмовия фестивал So Independent грабна дебютната лента „Третият закон на Нютон“ на режисьора Хорхе Барио. Новакът си тръгна от официалната церемония в събота вечер с 30 000 евро, които може да осребри в услуги в студията „Ню Бояна“ и 5 000 евро в брой.


Победителят неше награден от председателя на журито Галина Тонева и Александра Цветкова. „Този филм разказва за най-важните неща в живота на един човек, за това как първото влюбване може да остави трайни следи у нас и показва как понякога тишината в киното може да бъде много по-въздействаща и от най-шумната експлозия. Непременно гледайте този филм“, заяви Тонева. „Третият закон на Нютон“ разказва историята на Микел и Марта, които са 13-годишни и са най-добри приятели от много години, но сега могат да бъдат дори нещо повече. Един летен ден, в който се срещат за да направят малко снимки, те трябва да се справят с тези новопоявили се чувства.

Възможността да работят със студиото “Ню Бояна” спечелиха още два екипа – тези на лентите „С любов“ и „Сърбане“. Документалната лента „С любов“ на режисьора Илия Цветковски ще може да осребри 10 хил. евро за следващ проект. Със същата сума беше зарадвам и екипа на късометражния „Сърбане“ начело с режисьора Флорент Хил.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама