Почетният консул на България в Хесен гостува в гр. Елена

17:20, 05 ное 18 25 979 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Инго Ендрик Ланкау, почетен консул на България в провинция Хесен – ФР Германия гостува в Елена. „Поласкани сме, че нашият малък град е привлякъл вашето внимание“ – с тези думи кметът инж. Дилян Млъзев посрещна госта и благодари за инициативата на д-р Трифон Юде, председател на Германо-българското културно дружество „Кирил и Методий“ във Франфурт. В срещата с дипломата участваха председателят на ОбС Стоян Златев и общинското ръководство.

Почетният консул е дългогодишен преподавател по пожарна и аварийна безопасност, водещ специалист по учебните дисциплини в тази област, пожарникар-доброволец. Той има съществен принос при обмена на опит и подкрепа за изграждането на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ като модерна европейска структура, също и за практиката на доброволните пожарникарски формирования. В тази връзка той се информира за доброволното формирование в Елена и съобщи, че е приятно изненадан от работата на Районната противопожарна служба и Районното полицейско управление, които посети преди срещата в общината. 

Голям интерес почетният консул прояви към работата на Детската лятна академия – една успешна съвместна инициатива между общината, пожарната и полицията. Гостът разгледа и специализираните за тази цел кабинети в Общностния център. 

Инго Ендрик Ланкау подчерта, че цел на неговата работа е задълбочаване на сътрудничеството не само в тази област, но и между културните институции в България и Хесен, също и побратимяването на градове от двете страни. Кметът Млъзев подари на госта икона на светите равноапостоли Константин и Елена, покровители на града.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама