МО: Процедурата за ремонт на Су-25 не е спирана

07:25, 06 ное 18 / Политика 25 1244 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Министерството на отбраната опроверга твърдения, че обществената поръчка за ремонт на щурмовите самолети Су-25 е прекратена.

В опровержението се посочва, че с решението си от 2 ноември министърът на отбраната не прекратява процедурата, а използва правото си Законът за обществените поръчки да даде указания на комисията за провеждане на преговори със завода в Беларус и да потвърди с нов протокол и доклад постигнатите намаления на цените за ремонт на щурмовите самолети Су-25.

Министерството на отбраната припомня, че обявената прогнозна стойност от 82 510 000 лева може да бъде променена само с решение на Министерски съвет.

С решението си от 2 ноември министър Каракачанов отменя свое решение от 23 октомври, с което определя за изпълнител на обществената поръчка беларуската фирма "558 Авиационен ремонтен завод", която е единствената допусната до конкурса. В мотивите за отмяната той посочва, че предоставен документ на тази компания говори за отстъпки при предоставяне на цялостни услуги, а не за отделни работи и доставки, което създава неяснота за волеизявлението на участника в конкурса.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама