Баща, загубил детето си на пътя, води битка със застрахователите

10:25, 06 ное 18 25 1303 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Баща загубил дъщеря си в нелеп пътен инцидент води съдебни битки срещу застрахователите. Тя е блъсната на пешеходна пътека във Варна преди 7 години. 

"Кошмарът, в който живее едно семейство, загубило детето си, се оценява на 20 000 лв.", обясни бащата Ангел Борисов пред Нова телевизия.

Инцидентът е станал през 2011 г. Делата по случая са приключили на три инстанции, като е отсъдено, че вината е на водача на автомобила. Решението на съда е, че застрахователите дължат обезщетение на семейството. То е изплатено.

"Предложението за таван на обезщетенията от 20 000 лв. е недопустимо. Това, че те ще са на загуба въобще не е вярно. Просто има шанс печалбата им да стане по-малка. Искам да видя същия ентусиазъм в застрахователите, когато те вършат нещо в полза на пътната безопасност. Аз не съм виждал те да организират кампании за намаляване на жертвите по пътищата", каза Борисов.

Според него по-лесният начин е да се вдигнат цените на застраховките. Той заяви, че плаща същата сума като човек, който е направил две катастрофи. Обяснението, че това се отнася само до неимуществените щети важи в много малко случаи, добави още Ангел Борисов. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама