Великите изобретения гостуват в „Музейко”

17:40, 06 ное 18 25 566 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Знаеш ли кои са децата изобретатели? А кога е създадена първата двоична азбука? Кога телефонът станал телефон и случайно ли е открит телевизорът?

Отговорите на тези и много други въпроси, свързани с човешкото любопитство, превърнало се в научно-технически прогрес, дава изложбата “Изобретенията”. Тя ще бъде открита в „Музейко” на 13-ти ноември и ще остане в Детския научен център до края на годината.

Изложбата превежда по безкрайно забавен начин през едни от най-важните научни изобретения в човешката цивилизация. Тя разказва процеса на откривателството чрез игрови интерактивни модули, превръщайки децата в истински изобретатели. Любознателните малчугани ще изпробват нови идеи, ще се усъвършенстват и няма да се изплашат, че ще сгрешат или ще се провалят. Защото провалът е част от пътя към успеха.

“Изобретенията” представя сензационни открития от XIX и XX век, които ще запомним като едни от най-популярните изобретения, променили завинаги света, в който живеем. Посетителите на изложбата ще научат как са били създадени рентгенът, телефонът, морзовият апарат, както и по-малко известни, но ужасно забавни изобретения като слинкито, балона с горещ въздух или задвижваните от човешка сила автомобили.

За втори път „Музейко” е спирка от турнето на изложбата “Изобретенията”. Преди година и половина тя потегля именно от Детския научен център, за да обиколи Северна България. Досега “Изобретенията” са гостували в Разград и Габрово.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама