Предупреждение: Метална шина реже гуми в прохода Хаинбоаз

15:30, 06 ное 18 25 1341 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Метална шина стърчи над асфалтовото покритие и вече е спукала гумите на две коли в прохода Хаинбоаз. Тя се намира на моста преди с.Вонеща вода и към момента заплашва всички преминаващи автомобили, казаха от ОДМВР - Велико Търново. Проблемът е още от лятото, а ако не бъде отстранен шефката на Областно пътно управление във Велико Търново инж. Петя Каразахова може да бъде глобена с 5000 лв.

Сигналът е бил подаден от собственик на вила във Вонеща вода, който се свързал с полицията. Мигновено е уведомено и Областно пътно управление.

"От ОПУ ни увериха, че са предприети мерки за подновяване на маркировките в Хаинбоаз и запълване на дупки. Издадени са общо три разпореждания до началника на ОПУ за обезопасяване на участъци. Те трябва да се изпълнят в едномесечен срок. Срокът за отстраняване на металната шина изтича всеки момент. Ще бъде извършена проверка и ако предписанията не са изпълнени, ще бъде наложена глоба", обясни комисар Стефан Николов.

Друг критичен участък в областта е кръстовището до Горна Студена на пътя Плевен-Русе. Там през септември загинаха четиримата футболисти от Павликени.

"Предприети са спешни мерки за подмяна на знаците. Ще има знак на жълт фон, указващ, че районът е с концентрация на ПТП и ще бъде положена оптична маркировка", обясни старши комисар Машов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама