Българско училище отпразнува половин век и издаде Алманах

19:30, 06 ное 18 / Култура 25 1823 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Алманах с историята на IV училище “Иван Вазов” в Монтана издадоха за неговия юбилей. Учебното заведение отбеляза половин век от създаването си, разказва БНР.

На 1 септември 1968 г. отваря врати ІV основно училище „Иван Вазов” в Монтана. На 4 ноември същата година тържествено се открива и се дава неговото име. 50-годишната история е събрана в Алманах, съобщи директорката Ваня Велизарова:

"Историята на едно училище не може да се побере на страниците на една книга и въпреки всичко ние я завещаваме, защото в нея са събрани традициите на едно училище за 50 години, новаторският дух и любовта на всички учители."

Тържеството по повод юбилея се проведе в Драматичния театър. Във фоайето е подредена изложба. 546 са учениците обучавани от 40 педагози. 

Почетен плакет от името на Регионалното управление на образованието връчи началникът Трайка Трайкова:

"Нека в този тържествен момент си припомним думите на патрона на вашето училище, на народния поет Иван Вазов: "Аз работих половин век на книжовното поле, подчинявайки се на неутолимата духовна жажда да служа на истината и на красотата."

“Най-големият подарък за 50-годишния ви юбилей е цялостният ремонт на сградата на училището за над 2 милиона лева”, каза в словото си кметът на Монтана Златко Живков. Мултифункционална копирна техника получи училището от Общината.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама