Звезден рожденик: Давид Гета

09:20, 07 ное 18 / Любопитно 25 989 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Днес рожден ден празнува диджеят Давид Гета и навършва 51 години!

Давид Гета е френски диджей, роден в Париж на 7 ноември 1967 година.

Кариерата на Давид като диджей започва в клубовете на Париж още в средата на 80-те когато постепенно се ориентира към есид хауса и хип-хопа. С парчето си от 1994 „Up & Away“, с вокалите на Робърт Оуенс той е считан за пионера на френския хаус. Това му създава име в парижките музикални среди и в средата на 90-те се превръща в един от най-популярните и търсени клубни диджеи.

През 2002 той се завръща към своята първа страст – създаването на музика, с което се сдобива със световна слава. Малко след излизането си песента „Just a Little More Love“ го изстрелва по върховете на класациите. Поради големия успех на това електро-фънк-хаус парче с вокалите на Крис Уилс, Гета подписва договор с Virgin. През юни същата година излиза и албумът „Just a Little More Love“, който продава 250 хил. копия. Следващият сингъл „Love Don't Let Me Go“ отново се радва на голяма популярност.

През 2003 излиза първият му албум с ремикси, вдъхновен от партитата в Ибиса, столицата на електронната музика – „Fuck Me I'm Famous“. През 2005 и 2006 излизат следващите две части на албума.

Втроият му и засега последен негов албум се казва Guetta Blaster, в който е включето и парчето „In Love With Myself“. Като сингъл излиза и „Stay“ – тотален клубен хит.

През 2005 излиза „The World Is Mine“, която моментално се изстрелва на #1 във всички европейски класации за клубна и денс музика.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама