Учители ще се обучават как да намалят жертвите на пътя сред учениците

09:00, 07 ное 18 / Общество 25 490 Topnovini
1

Кюстендил е домакин на първия от серията семинари в програмата "Дай път на живота", партньори по която са отдел "Пътна полиция" към Главна дирекция "Национална полиция" - МВР, Министерството на образованието и науката, Институтът по психология на МВР, Съюзът на българските автомобилисти, Съюзът на преподавателите по авто и мото подготовка, Нов български университет и "Ротари клуб".

Семинарът обучение е два дни - 7 и 8 ноември на тема „Изграждане на социални компетентности при ученици от начален и гимназиален етап на обучение“ в изпълнение на Проект за намаляване на жертвите и ранените по пътищата в България. Ще участват педагози, психолози и лица, имащи интерес към реализирането на програмата "Дай път на живота".

Двата дни ще бъдат обучени над 30 учители и педагози от училища в София, Благоевград, Кюстендил и Перник, както и ротарианци от Ротари клубовете в тези градове. Очаква се участие на ръководството на Министерството на образованието.

Откриването на семинара е в сградата на Съюза на българските учители в Кюстендил. Срещата ще бъде открита от председателя на СБУ Янка Такева.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани