Протестират срещу мръсния въздух в Русе

09:40, 07 ное 18 25 1203 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Протест срещу мръсния въздух се провежда тази сутрин в Русе.

Въпреки масовото недоволство срещу замърсяването в социалните мрежи единици бяха хората, които се включиха в акцията.

Родители се организират днес да изпратят децата си на училище с маски на лицето.  Причината -  тревожат се, че всеки ден на път за училище децата дишат замърсен въздух. Организаторите на своеобразния протест призовават още, всеки да снима детето си и да публикува снимките в социалните мрежи.  Хората твърдят, че въздухът в Русе е мръсен от години. 

Русенци са недоволни от бездействието на институциите, според които няма замърсяване на въздуха и всички показатели са в норма.

„Причината да сме тук е отново мръсният въздух. Преди няколко дни се запали сметището в Русе. Проблемът не е отсега. Ние от години сме принудени да дишаме отровите на няколко предприятия в града, които са известни на всички”, категорични са родителите. Пред Нова телевизия те коментираха още, че въздухът вечер мирише на отпадъци.

 Един от основните замърсители в Русе е френският завод „Монтюпе”, на който вече няколко пъти са наложени санкции заради замърсяване. През септември министърът на екологията Нено Димов каза, че има програма за година и половина, която трябва да въведе специални мерки против замърсяването на въздуха.

В събота отново се организира протест, с който се планира да се затворят подстъпите към „Дунав-мост 2”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама