Русия предотвратила опити за атентати с дронове на Световното по футбол

15:30, 07 ное 18 / Свят 25 1227 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Руската Федерална служба за сигурност е предотвратила опити за терористични атентати с използването на дронове по време на Световното първенство по футбол. Това съобщи нейният ръководител Александър Бортников на международен форум в Москва по въпросите на сигурността.

Бортников съобщи още, че са били разкрити 7 групировки, които планирали нападения срещу чуждестранни футболни запалянковци. Той каза също, че подобни опити е имало не само по време на Световното, но и при организацията на други „масови политически и спортни мероприятия“. По думите му, безконтролното разпространение на дронове крие опасността от използването им за целите на терористите.

„Според нас за оперативната неутрализация на тази опасност е необходимо да се пристъпи към съвместното разработване на основите на нормативно-правна регулация при използването на дронове“, посочи Бортников пред събралите се на форума участници от 80 държави.

В Русия вече са в сила по-строги правила при използването на безпилотни летателни апарати. Преди две години беше решено всички дронове с тегло над 250 грама задължително да бъдат регистрирани.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама