Търсят баби рокаджийки в Казанлък

17:20, 07 ное 18 / Любопитно 25 1279 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Проект търси смели и „живи” баби, които пеят вярно, пластични са и искат да се забавляват. Те трябва да изпълняват съвременни, но аранжирани специално за тях рок парчета. Иновативният за България свеж музикален проект е на казанлъшкото читалище „Искра -1860”, а организаторите са убедени, че групата „Бабс БГ” ще може да се изяви на голямата сцена още в началото на следващата година.

Целта е да се създаде певчевска и танцова музикално-артистична група от жени на около и над 65 години /6-8 или 12/, които да изпълняват съвременни поп и рок-парчета, както и техни кавъри. Композитори вече работят по репертоара на бабешката поп и рок група „Бабс БГ”.

''Започваме с баби, догодина ще търсим и дядовци'', обещаха организаторите. Ръководител на проекта „Бъди звезда на 70” ще бъде старозагорецът Стоян Петров, който е единственият български възпитаник на музикалната академия в Русия Гнесин и глас на Мюзик айдъл от 2008 година. В търсене на креативни и талантливи  баби ще му помагат още зам.-председателят на читалищното настоятелство Теодора Иванова и музикалният педагог Стефка Денева.

''Проектът е местен и самодеен, но имаме амбицията да го превърнем в национален и комерсиален'', коментира Иванова като добави, че вече се търсят и спонсори. Подобни групи, според Стоян Иванов, са изключително успешни, като даде за пример групата, която преди години участва в конкурса Евровизия.

Набирането на талантливи баби ще става с кастинг, за който в Казанлък вече върви кампания с плакати.

Прослушването е на 1,2 и 3 декември в казанлъшкото читалище като бабите трябва да подготвят песен, изпълнена акапелно, рецитация на стихотворение и интервю с журито.

Вече е факт и първата баба, записала се за кастинг. Това е баба Радка от Крън, с прякор, както тя се представи Радка пиратка, предаде ''Дарик''.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама