Редят изложба пред НДК със 100 причини да опознаем Полша

13:20, 08 ное 18 / Култура и наука 25 831 Topnovini
1

"100 причини да опознаем Полша" представя Полският институт в София в своята изложба, посветена на честването на независимостта на страната.


Експозицията „100 на 100 Полша” предлага на посетителите си любопитни факти, свързани с държавата. Изложбата бе открита на 5 ноември в градинката пред НДК, в близост до пространството, известно на столичани като „Кравай“. Тя ще остане там до края на месеца.

„Ще видите и преживеете Полша, както само сте се досещали, но вероятно не сте осмисляли: изумителна природа, богати туристически възможности, величествена история, личности, които променят света, икономически и научен подем, образование за пример, вкусна кухня и изкуство, което провокира и вдъхновява“, обещават от организаторите.

Кулминацията на честването ще се състои тази неделя – на 11 ноември, когато Полша официално ще посрещне 100-годишнината от своята независимост. Празникът е двоен, защото тази година се честват и 100 години дипломатически отношения между Полша и България, установени през същата 1918-та.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Ключови думи
Най-нови Най-четени Най-коментирани