Община Ямбол резпореди мерки за пожарна безопасност през зимата

14:40, 08 ное 18 25 1225 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Две заповеди на кмета на община Ямбол Георги Славов, във връзка с настъпващия есенно-зимен сезон, регламентират осигуряване на превантивни мерки за пожарна безопасност, предаде БНР.

Издадени са предписания към електро и газоразпределителните дружества, ВиК и центъра за спешна медицинска помощ. Собствениците на сгради и  офиси се задължават за почистват снега по тротоарите и да отстраняват ледените висулки от покривите. Трябва да се провери годността и техническото състояние на отоплителните уреди, както и пожарна безопасност на комините в сградите. Забранява се използването на неизправни и необезопасени уреди и изхвърлянето на горящи предмети в контейнерите за смет.

Фирмите за зимно поддържане на автомагистрала „Тракия“ и републиканската пътна мрежа в Ямболска област са подготвени за зимата, увериха от Областното пътно управление. Те имат необходимата почистваща техника и инертни материали, съобщи директорът на пътното управление в Ямбол Галин Костов:

„Винаги в началото на сезона има достатъчно количества, дори над необходимите минимални количества, с които трябва да се започне зимата от сол, пясък, инертни материали, луга, химикали за магистралата – тя не се третира с пясък, само с химикали.“

За разчистването на 600-те километра републикански пътища в областта ще работят 64 машини. На най-рисковите пътни участъци за образуването на преспи ще бъдат изградени защитни огради с обща дължина 4  километра.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама