Марешки: Нека видим кой има интерес да сме без имунитет

11:30, 08 ное 18 / Политика 25 1789 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Веселин Марешки и депутатите му Кръстина Таскова и Пламен Христов може да не дадат доброволно имунитетите си след новото искане на главния прокурор Сотир Цацаров. Това заяви лидерът на "Воля" в кулоарите на парламента.

Готов съм да си дам имунитета, но първичната реакцията на колежката е, че не се чувстваме виновни и искаме да видим кои са тези, които имат интерес да ни бъде свален имунитета и вместо да работим, да ни мотаят по обвинения, обясни Марешки.

Объркали са се първия път, няма нищо ново. Цяла година разследват за някакво изнудване, не намират нищо и сега са решили за друго изнудване, коментира Марешки. Затова той и депутатите му не били решили дали да хвърлят имунитетите си.

Разбираме, че са разпитани 90 свидетели, от които 85 са казали, че никой по никакъв начин не ги е изнудил.

Може и да не се откажем, за да видим кои са тези, които имат интерес да сме без имунитет. Защото се появиха и реакции, че става дума за това, че сме прекалено остри срещу някои вицепремиери и може би това е.

"Ще помислим, до ги видим кои са тези и дали става дума за обвинения за изнудване или за това, че искаме двама изверги да бъдат изхвърлени от правителството", коментира Марешки.

Чуваме, че някои от тях спят с прокуратурата, допълни той, но отказа да назове имена, защото всички ги знаели и не искал да му повдигат обвинения по други текстове от НС. Лидерът на "Воля" обаче виждал политически натиск в атаката срещу него, но не мисли, че е свързана с кворума в парламента.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама