БСП ще сезира ВАС за концесията на Летище София

11:50, 08 ное 18 / Политика 25 1110 Topnovini
1

БСП ще сезира Върховния административен съд (ВАС) и ще потърси за съдействие президента Румен Радев във връзка с концесията на летище София. Това обяви лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на дебатите по промените в Закона за концесиите на първо четене.

Партия "Атака" няма да подкрепи концесията, заяви Волен Сидеров.

Парламентът обсъжда днес предложението на социалистите за промени в Закона за концесиите. Дебатът се провежда ден, след като прокуратурата отхвърли сигнала на депутатите от БСП, с който бе поискано от държавното обвинение да протестира пред съда решението за концесиониране на летище София.

Предлаганите промени от БСП предвиждат предприятия със стратегическо значение за националната сигурност, фигуриращи в забранителния за приватизация списък, да не могат да се отдават на концесия. Те бяха внесени преди два месеца, но тъй като досега не бяха разпределени за разглеждане в съответните комисии, депутатите имат право да ги представят директно в пленарната зала. Според идеята на социалистите много предприятия ще влязат в забранителния списък за концесиониране.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани