Деца създадоха еко-градина

14:35, 08 ное 18 25 1099 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Децата от подготвителните групи на ДГ №6 „Щастливо детство“ се включиха в дейностите по реализирането на проект „Обичам природата и аз участвам-2018 година“ на Министерството на околната среда. Те бяха подкрепени и от своите родители.

В дейността на проекта екипът изработи прекрасни пана и колажи от природни материали. Всички творби са подредени в изложба във фоайето на ДГ „Щастливо детство“. Децата засадиха и цветя и дървета в двора на детската градина, като с помощта на техните родители създадоха еко-градина с разнообразни планински видове, които малчуганите изучават в заниманията си по природен свят.

Финал на проектните дейности постави тържество, организирано от преподавателите на учебното заведение. В празничната програма се включиха възпитаниците от подготвителните групи на ДГ №6, които разказаха как трябва да пазим нашите красиви гори и паркове от замърсяване и пожари, и музейни работници от РИМ-Благоевград, които запознаха децата с ползите от грижата в опазването на природата, съобщиха от Пресцентъра на Община Благоевград.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама