Башар Рахал за скандалния клип на телевизия „Алма Матер“: Лоша реклама няма

10:30, 09 ное 18 25 2326 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„Лоша реклама няма, ако човек може да си я защити“. Това каза пред Нова телевизия директорът на студентската телевизия „Алма Матер“.

Коментарът му бе по повод клип за обявяване на кастинг за водещи и репортери в студентската телевизия към Софийския университет. Видеото скандализира много хора в социалните мрежи. А именно- Рахал приканва студентите да участват в конкурса за подбор на млади кадри, за да станат популярни и дава пример с младо момиче, което му носи кафе.

Рахал си взима кафенцето и обявява: „Това е годината, в която ти стана известен като водещ, сценарист, актьор или като организатор на най-младата българска медия – студентската телевизия”.

Бившият директор на „Алма матер” – доц. Светлана Божилова от факултета по журналистика на СУ, пред bTV, че явно има разминаване между посланието на клипа и нагласите у журналистите и студентите по журналистика.

По думите ѝ клипът е гаф, но призова да се даде шанс на новия екип.

„Нека не нападаме само, а да дадем шанс. Ректорът назначава директора на телевизията и сега иска да я направи масова и популярна”, коментира доц. Божилова.

Само за 2 дни обявата е гледана повече от 20 000 пъти. В коментари в мрежата обаче потребителите питат така ли всъщност се става известен.

„Не очаквахме чак такъв ефект. Инвестирахме около 50 лева в този клип, а в момента той се върти по всички медии“, каза Рахал. И подчерта, че провокацията е била търсена. А самото видео определи като „пародия и скеч“.

„Телевизията съществува вече девета година, но досега никой не знаеше за нея“, коментира още директорът на медията.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама