Откриха контрабандни цигари в кутии със спагети и буркани с туршия

12:30, 09 ное 18 25 1849 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

11 опита за контрабанден внос на цигари в тайници са разкрили митническите служители на "Лесово" при проверки през октомври. Иззети са 28 920 къса /1446 кутии/ цигари без български акцизен бандерол. 11 580 къса /579 кутии/ от контрабандните цигари са открити в изобретателни укрития на влизащи в страната от Турция два леки автомобила и един товарен автомобил.

3980 къса /199 кутии/ цигари са били поставени в пластмасови буркани с туршия и в пакети със спагети, които е пренасяла българска гражданка, пътуваща с лека кола от Турция за България. Тя и шофьорът на автомобила с българска регистрация са заявили, че не внасят нищо за деклариране, но при проверката е установено, че в багажното отделение, вътре в пластмасови буркани с туршия, увити в найлон, както и в пакети със спагети, са укрити 2200 къса /110 кутии/ цигари с марка „ММ" и 1780 къса /89 кутии/ с марка „Karelia OME", без български акцизен бандерол.

Пътничката е посочила в писмените си обяснения, че цигарите са нейна собственост. Съставен е акт за установеното митническо нарушение.

Други 3600 къса /180 кутии/ цигари „Karelia Slims", без акцизен бандерол, са открити от митническите служители в двигателя и под предния капак на влизащ в страната лек автомобил с турска регистрация. Срещу шофьора, турски гражданин, също е съставен акт за нарушение на Закона за митниците. И двата автомобила са пътували в нощни часове и при засилен туристически трафик в събота и неделя на 27 и 28 октомври.

При друг случай на МП Лесово, на 17.10.2018 г., товарен автомобил с турски регистрационен номер, управляван от български гражданин, пътуващ от Турция за Румъния, е селектиран за проверка от екип на митническа мобилна група. Преди началото на проверката, шофьорът е заявил, че не пренася акцизни стоки или валутни ценности, а в товарното помещение превозва празни консервни кутии и капачки, съгласно представените за обработка документи. При последвалата митническа проверка е установено, че в кутията за пожарогасителя и до двигателя на влекача на автомобила са укрити 4000 къса /200 кутии/ цигари с марки „LM Red Label 100's" и „Karelia OME", всички без акцизен бандерол и с надписи „For duty free sale only". На водача е съставен акт за митническо нарушение.

486 620 къса цигари са иззети от митническите служители на МП Лесово от януари до края на октомври. Общо 26 290 555 къса цигари без български акцизен бандерол е задържала Митница Бургас през десетте месеца на годината.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама