Трима мъже бяха задържани във Велико Търново за кражба на сейф

13:44, 10 ное 18 25 2338 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Задържаха трима мъже за кражба на метална каса с 35 000 лева след спецакция във Велико Търново, съобщи МВР.

По случая било образувано досъдебно производство. От проведените множество оперативно издирвателни и процесуално следствени действия разследващите влезли в дирите на извършителите – трима мъже на 31, 37 и 41 години, съответно от Елена, Велико Търново и Горна Оряховица, всички известни на полицията и осъждан.

В хода на разследването е изяснено, че един от извършителите е добре запознат с дейността на фирмата и реда в офиса. Предварително те са оказали въздействие върху охранителната система.

След доклад на материалите по случая в прокуратурата тримата са привлечени, в качеството на обвиняеми. На двама от тях е наложена мярка за неотклонение „подписка“, а на най-възрастния мярката за задържане е удължена на 72 часа. Внесено е искане в Районен съд - В.Търново за налагане на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“. По-голяма част от инкриминираната сума е установена и иззета. Работата по документиране на  престъпната дейност на тримата продължава под ръководството на прокуратурата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама