Цецка Цачева: Докладът от проверката за бонусите в Агенцията по вписвания се очаква до седмица

10:22, 11 ное 18 / Политика 25 1416 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Блокиралият бизнеса у нас страх на Търговския регистър не е достатъчна причина в администрацията по Агенция по вписванията да не си раздадат бонуси. Това стана ясно от думите на правосъдния министър Цецка Цачева в предаването „Тази неделя“ по bTV.

Имаше срив, имаше криза по отношение на Търговския регистър и Регистъра на юридическите лица с нестопанска цел, но останалите три регистъра на агенцията работеха безпроблемно. След възстановяването на Търговския регистър бяха положени невероятни усилия да се навакса със закъснението, вписванията вече се извършват в записания в закона срок”, подчерта тя.

По думите й в момента върви проверка на целесъобразността и законосъобразността на раздаването на бонуси, като доклад по въпроса се очаква в края на следващата или началото на по-следващата седмица.

Пред медиите самата шефка на агенцията Габриела Козарева не каза къде в диапазона 700-3000 лева е собственият й бонус. Днес Цачева отбеляза, че подчинената й има такова право. Тя допълни, че Козарева е поела агенцията „в най-критичния момент” и свършеното в краткия период „заслужава да бъде оценено”.

На въпрос защо България остана без Търговски регистър, Цачева заяви, че върви проверка от компетентните служби. „Имат законови срокове, надявам се до края на годината проверката да бъде приключена”, обясни тя.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама