Росен Желязков: Протестите за цените на горивата не са адресирани към правителството

09:50, 12 ное 18 / Политика 25 1320 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Няма обективни предпоставки за криза, доколкото причините за протестите са разнородни. Някои от тях са адресирани – като протеста на майките с искане на оставката на вицепремиера Валери Симеонов. Други не са адресирани - като тези за цените на горивата, защото тук е ясно, че правителството няма отношение за процеси, които се случват извън страната". Това коментира в студиото на Нова телевизия министърът на транспорта Росен Желязков по повод масовите протести, които блокираха страната в неделя.

Той обобщи още, че има създаване „на предпоставеност за усещане за кризисна ситуация, която може би търси ескалация на напрежението особено зимата, когато се очаква сметките да скочат".

"50-60% от населението не гласува, защото не вярва в нито една власт. В такъв случай недоволството е повече от доволството. Но аз, като човек от правителството, не мога да не оценя, че правителството изпълнява програмата си. Когато правителството изпълнява програмата си, тогава недоволството е по принцип, то не е адресирано към неизпълнение на ангажиментите ", обясни министърът на транспорта. Според него предпоставки за криза няма.

"Нито има правителствена криза, нито има парламентарна такава. Имаме най-щедрия като насоченост на политики проектобюджет за 2019 година, имаме яснота за растежа, който икономиката ще реализира, имаме рекорден брутен вътрешен продукт", каза още Желязков. „Конституцията казва, че държавният глава е олицетворение на единството на нацията. Тогава, когато нацията не демонстрира единство, то и олицетворението няма как да демонстрира такова. Президентът не е и никога не е бил обединител и не са такива конституционните задачи”, каза Желязков по повод обръщението към народа на Румен Радев в навечерието на 10 ноември.

Пътническите влакове имат сериозна нужда от ремонт, за да гарантират сигурността на клиентите на БДЖ. Ремонти предстоят и в ръководния състав - освен със заменени кадри, занапред той ще бъде свит, коментира още транспортният министър.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама