Доброволци от район "Възраждане" и ЧЕЗ Електро България засадиха 64 дърветата в парк "Възраждане"

17:05, 12 ное 18 25 1242 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
zasajdane na durveta vuzrajdane
zasajdane na durveta vuzrajdane
zasajdane na durveta vuzrajdane
zasajdane na durveta vuzrajdane
zasajdane na durveta vuzrajdane

На 10 ноември 2018 г., кметът на рйона „Възраждане“ Савина Савова, общинският съветник  Борислав Борисов, заместник-кмета на район „Възраждане Татяна Димитрова“, доброволци от администрацията на район „Възраждане“ и служители на „ЧЕЗ Електро България“ АД и  много жители на столицата, засадиха 64 иглолистни и широколистни дървета в парк „Възраждане“ в София. Десетки малчугани се включиха и засаждаха дървета с родителите си. Най-малките участници бяха тригодишните Лео и Оги, а 10 месечната Мария подкрепяше по-големите участниците в ръцете на баба си.

По инициатива на Савина Савова - кмет на столичния район „Възраждане“ и общинския съветник Борислав Борисов, чрез кампанията си „Възраждаме зелените детските мечти“, районът се присъедини към We Do Green – инициатива на „ЧЕЗ Електро България“ АД за засаждане на дървета в обезлесени територии в гори, паркове и населени места в Западна България. Това бе третото събитие от инициативите, включени в кампанията на „ЧЕЗ Електро България“ АД - „Зареждаме Ви с енергия“, по време на която Дружеството организира и провежда събития, свързани с грижата за околната среда и енергийната ефективност. До момента са засадени над 2000 иглолистни и широколистни дървета.

Една от целите на инициативата We Do Green е да популяризира електронната фактура като удобен и сигурен, модерен начин за получаване на месечните сметки, който дава и възможност за личен принос към опазване на природата. Над 400 000 клиенти на „ЧЕЗ Електро България“ АД в момента получават фактурите си онлайн, като спасиха с избора си близо 4 000 дървета от изсичане. Само за година едно дърво филтрира 28 кг замърсен въздух и охлажда околната среда колкото 10 климатика, работещи постоянно.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама